atNight és un interessant projecte d’investigació al voltant del concepte de “paisatge nocturn” a la ciutat de Barcelona  que interacciona amb l’art, la sociologia, l’urbanisme o les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 
Aquest explora les possibilitats que ofereixen les TIC i eines d’Internet com Flickr, Google Places, Instagram, Facebook i Twitter per tal de dissenyar mapes o cartografies a partir de les dades de geolocalització que emmagatzemen i aconseguir així un disseny més eficient i col·laboratiu de les nostres ciutats.
 
A la web podem consultar diversos mapes elaborats amb informació a partir de fotografies i missatges geolocalitzats allotjats a les xarxes socials Flickr, Instagram i Twitter o d’altres que reflexen els fluxos de moviment del taxis o del Bicing tant de dia com de nit. 
Per tal d’entendre millor en què consisteix aquesta investigació recomanem l’entrevista que varen fer els seus autors  (la urbanista i investigadora Mar Santamaria, que també ha participat en el projecte Mirades Urbanes, l’arquitecte i dissenyador Pablo Martínez i l’enginyer i desenvolupador Jordi Bari Corberó) al programa de ràdio l’Internauta a Vilaweb.
 
 

 

Comparteix: