El concepte de “paisatge nocturn” i les noves tecnologies: Projecte atNight

22 març, 2013
atNight és un interessant projecte d’investigació al voltant del concepte de “paisatge nocturn” a la ciutat de Barcelona  que interacciona amb l’art, la sociologia, l’urbanisme o les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 
Aquest explora les possibilitats que ofereixen les TIC i eines d’Internet com Flickr, Google Places, Instagram, Facebook i Twitter per tal de dissenyar mapes o cartografies a partir de les dades de geolocalització que emmagatzemen i aconseguir així un disseny més eficient i col·laboratiu de les nostres ciutats.
 
A la web podem consultar diversos mapes elaborats amb informació a partir de fotografies i missatges geolocalitzats allotjats a les xarxes socials Flickr, Instagram i Twitter o d’altres que reflexen els fluxos de moviment del taxis o del Bicing tant de dia com de nit. 
Per tal d’entendre millor en què consisteix aquesta investigació recomanem l’entrevista que varen fer els seus autors  (la urbanista i investigadora Mar Santamaria, que també ha participat en el projecte Mirades Urbanes, l’arquitecte i dissenyador Pablo Martínez i l’enginyer i desenvolupador Jordi Bari Corberó) al programa de ràdio l’Internauta a Vilaweb.
 
 

Comparteix:

SOBRE AQUEST BLOG:

A R22 Arquitectes creem que el nostre treball ajuda a millorar la casa en què vivim.

És per això que volem difondre els principis que ens guien i generar simpaties.

En aquest blog trobaràs notícies d’actualitat que et poden interessar relacionades amb el món de l’arquitectura: ajudes en vigor, noves tecnologies, avanços en la construcció, materials sostenibles i d’altres idees per a un món millor.

Esperem que t’agrade i t’ajude a definir el teu propi espai.

Ah! i no dubtes a contactar amb nosaltres per a qualsevol consulta.