Debat sobre l’espai urbà

10 May, 2013

Corregir excessos dels últims anys, estudiar com densificar disminuint espais oberts inútils, reutilitzar reserves per a equipaments, corregir seccions viàries exagerades, generalitzar itineraris per a ciclistes, millorar les zones verdes més valuoses i freqüentades, horts urbans de lloguer i considerar equipament els habitatges socials assistits per a les persones majors edat o locals professionals per a joves…reconstruir, millorar, reutilitzar, acomodar”. Aquestes són algunes de les propostes que es troben en Vivienda colectiva, espacio y ciudad, un llibre sobre els últims 150 anys d’habitatge col·lectiu publicat per l’arquitecte urbanista Ramón López de Lucio. Quan aquest llibre es va presentar al Club de Debatsd Urbans, va incitar una polèmica d’allò més interessant sobre l’urbanisme que s’ha fet aquestos darrers anys i el camí que caldria reprendre per al futur. Per a situar-nos en aquest debat es molt recomanable la lelctura de l’article aparegut a El País i entrar a la pàgina web del Club de Debats Urbans.

És una reflexió imprescindible en uns pobles i ciutats on han quedat grans bosses de terrenys urbanitzables o urbanitzats a mig construir, amb les seues zones verdes i dotacionals, o on el modelque es va seguir mostra ara les seues carències o dificultats. “Hay que replantearse con detenimiento la arquitectura y el urbanismo. La vivienda, el proyecto urbano residencial, debe ser considerado como actividad de servicio, no muy distinta de la práctica de la medicina o la enseñanza secundaria; y no como un ejercicio de experimentación artística en el que la innovación a toda costa y el atractivo plástico son metas irrenunciables… En la construcción de ciudad cotidiana deben prevalecer racionalidad, eficacia, comodidad y economía. Cuentan los resultados generales no el lucimiento singular”.

Share:

ABOUT THIS BLOG

In R22 Arquitectes we believe our job helps to improve the home we live in.

This is why we would like to share our guiding principles and generate sympathies.

In this blog you will be able to find news related to the world of architecture that may interest you, such as: grants, innovation, advances in construction, sustainable materials and other ideas for building a better world.

We hope you like it and helps you to define your own space.

Oh! And don’t hesitate to contact us for any enquiry.