Constantí Gomez House

Interior refurbishment and roof renovation of a single-family home on first floor

Location: La Xara – Marina Alta · Project: 2016 · Construction: 2018-19 · Total floor area: 184 m2 · Architect: Pere Joan Pons · Collaborators: Emili Portes (arquitecte) · Contractor: Fernando

This intervention consists in the rehabilitation, functional adaptation and interior design of a flat in its original and out-dated state, situated on the first floor of a typical country village house.

The basic idea for this project is to obtain a clear, open and bright space connected to the interior patio of the block of buildings. The height of the roof is made the most of by adding an attic.

The main access is maintained, and the interior distribution is modified so as to adapt the home to the needs of the users, a young couple. The renovation of the roof will improve energetic efficiency and habitability conditions.

Share: