Pego en una exposició d’arquitectura i urbanisme a Madrid

25 març, 2013

El 20 de març es va inaugurar al Museu ICO de Madrid una exposició titulada Spain mon amour, Ruinas modernas. Tracta de presentar dues mirades sobre l’arquitectura i urbanisme de l’última dècada a Espanya. 

En paraules del comissari de l’exposició, Luis Fernández-Galiano, “les dues mostres simultànies no pretenen contraposar les virtuts arquitectòniques  i els vicis urbanístiques de l’Espanya del boom, perquè en aquesta etapa es produïren també obres desbaratades i plans exemplars; tampoc volen emfatitzar el contrast entre admirables edificis públics i deplorables promocions privades, perquè durant aquestos anys la iniciativa i el control públic sovint descarrilaren, mentre el sector privat alça en ocasions obres i conjunts significatius. El que les exposicions proposen és una mirada reflexiva sobre les reeixides i les lacres d’un temps accelerat i una foguera econòmica que ha deixat al seu pas brases i cendres.”   La reflexió que sen’s proposa en l’exposició és una de les que ens fem darrerament: Què ha passat amb els nostres pobles i el nostre territori? Evidentment ens podem sentir orgullosos d’algunes obres, però d’altres ens pesaran durant molt de temps i ens frenaran la reeixida.  Però l’important és aprendre del passat i encarar el futur amb il·lusió, evitant els errors i aprenent dels grans mestres de l’arquitectura i l’urbanisme i tots aquells que no han separat mai la professió de l’honestedat i l’estima pel poble on viuen.  

 

Comparteix:

SOBRE AQUEST BLOG:

A R22 Arquitectes creem que el nostre treball ajuda a millorar la casa en què vivim.

És per això que volem difondre els principis que ens guien i generar simpaties.

En aquest blog trobaràs notícies d’actualitat que et poden interessar relacionades amb el món de l’arquitectura: ajudes en vigor, noves tecnologies, avanços en la construcció, materials sostenibles i d’altres idees per a un món millor.

Esperem que t’agrade i t’ajude a definir el teu propi espai.

Ah! i no dubtes a contactar amb nosaltres per a qualsevol consulta.