Casa Jaume I

Rehabilitació i ampliació

Situació: Pego  /  Projecte: 2014  /  Obra: 2014-2015 /  Superfície construïda: 318 m2

Arquitecte: Pere Joan Pons
Col·laboradors: Alambilab

Arqutiecte tècnic: Vicent Torres

Contratista: Alberto Sendra

Fotografia: Maria Estrada - Mel Media

   

 

 

 

 

|Valencià|

Un habitatge unifamiliar entre mitgeres dels anys 50, s'ha buidat totalment amb el propòsit d'adecuar-lo a les necessitats dels nous ocupants i renovar-lo.

La idea directriu és la casa pati mediterrània: oberta a la naturalesa, la llum, l'aigua i el sol, però amb el control de la llum i la temperatura, jugant amb el contrast de la lluminositat de les pareds blanques i les ombres interiors.

El pati s'inspira en els horts tancats de la casa grega, la villa romana o els patis àrabs, els petits jardins medievals i els claustres monacals, les cases de la Marina i les illes. 

L'espai interior i l'exterior s'unifiquen. El paviment ceràmic en espiga del pati i el mur de vidre marquen el límit. 

El pati està íntimament relacionat amb les estances que s'hi obrin, prolontgant-les visualment i amb l'ús quotidià. 

S'aconsegueixen, des de l'interior de la casa vistes llargues. Seqüències amb contrastos de lluminositat que resulta multiplicadora de la dimentsió real, creant una il·lusió de gran amplitud.

La casa es configura en dos grans eixos longitudinals: Un des de l'entrda del carrer, que atravessa tota la casa des d'una cancel·la de fusta i és l'eix de distribució i comunicació, L'altre, des del finestral del saló-biblioteca, que va des del carrer fins al fons de la casa a través del pati.

S'ha procurat que les circulacions siguen mínimes  i màxima la independència de les zones privades.

El so i la llum mediterrània s'aprofiten al màxim en hivern i es controlen en estiu mitjançant persianes, coritines i parasols per tamitzar i jugar amb la llum.

Els espais comuns s'han pensat per a facilitar la màxima versatilitat i multifuncionalitat.

https://www.homify.fr/livres_idees/592479/une-maison-elegante-et-chaleureuse

© R22 ARQUITECTES 

C/Regueró, 22. 03780 Pego (Alacant) / Teléfon 639 007 864 / perejoan@r22arquitectes.com