Casa Ambra

Reforma d’habitatge unifamiliar aïllat

Situació: Pego – Marina Alta · Projecte: 2017 · Obra: En construcción · Superfície construïda: 145 m2 · Arquitecte: Pere Joan Pons

La intervenció consisteix en la reforma, interiorisme i adequació funcional d’un habitatge unifamiliar aïllat en estat original i obsolet, situat en la vessant nord de la muntanya. Es planteja com a premissa inicial un canvi de distribució que millore l’existent aprofitament de la superfície útil existent. Amb la proposta de reforma es tracta de millorar l’espai destinat a saló menjador augmentant la seua superfície.

L’accés principal es canvia d’ubicació i es col·loca en la façana orientada a l’entrada de la parcel·la, d’aquesta manera s’aconsegueix dotar a la casa d’un hall d’entrada que articula les diferents estàncies de la planta primera. La cuina s’amplia i es vincula amb la terrassa que té accés directe a la piscina. D’aquesta manera es crea una terrassa amb una relació directa entre l’espai de la piscina i la casa per a utilitzar en els mesos d’estiu. Amb la intervenció es milloraran les condicions tèrmiques i acústiques de l’edificació, es renovaran els sistemes constructius i les instal·lacions, adequant-les als estàndards de qualitat i estalvi energètic actuals.

Comparteix: