Casa Sant Lluís

Habitatge unifamiliar entre mitgeres d’obra nova

Situació: Pego – Marina Alta · Projecte: 2017 · Obra: 2019-20 · Superfície construïda: 320 m2 · Arquitecte: Pere Joan Pons · Arquitecte tècnic: Pere Joan Pons · Col·laboradors: Maria José Siscar (arquitecta) · Contratista: Clavata, S.L.

Els clients, una parella jove, volen diferenciar clarament dues zones dins la casa: una més íntima i domèstica on desenvolupar la vida familiar i una segona de funcionament separat i independent que permeta rebre visites, encontres familiars, àpats i celebracions en moments més esporàdics. De manera que el projecte es desenvolupa en tres espais principals: el recaient a l’accés principal destinat a habitatge (amb les dues zones esmentades diferenciades), el recaient a l’accés posterior destinat a garatge i gimnàs i l’espai intersticial entre els dos que es destina a piscina i enjardinament i per a ús privat i ben solejat.

El primer volum destintat a habitatge pesenta unes proporcions també profundes pel que es divideix en dues parts, la intersecció de les quals es resol amb un pati interior i escala d’un sol tram i paral·lela a la mitgera, espai de comunicació entre les dues plantes i de captació de llum i que li dona a la casa la profunditat necessària per a adaptar-se a les proporcions adequades. L’accés es fa a través d’un hall que connecta amb l’escala.

Aquest pati articula la casa tant en planta baixa, destinada a zona de dia coma en planta primera destinada a zona de nit. En planta baixa a partir del pati interior i fins al pati distribuït en l’illa de cases es desenvolupa la cuina i el saló menjador. I en la planta primera el pati articula també la zona de nit, deixant a la part del carrer una àrea privada per a dos habitacions simples amb zona de jocs i bany, i una altra àrea privada per al dormitori principal amb vestidor, bany i una terrassa amb vistes llargues i sobre el jardí amb piscina.

Comparteix: