Llibreria Publics

Remodelació de l’accés principal de la llibreria

Situació: Dénia – Marina Alta · Projecte: 2022 · Arquitecte: Pere Joan Pons

«Els llibres no supleixen la vida, però la vida tampoc no supleix els llibres» (Joan Fuster).

L’aparador i l’accés de la llibreria Públics han estat reformats pensant en l’entrada a un punt cultural de referència de la ciutat de Dènia i de la Marina Alta. La façana esdevé la icona de la llibreria, focus de la mirada que s’endinsa des de l’espai públic a l’interior a través d’un pas diàfan, clar i lluminós.

Publics s’obri a l’exterior a través de l’aparador i el pas d’accés en una concepció global de l’espai. El seu producte s’exposa a la mirada del vianant convidant-lo a entrar- hi. L’amabilitat de les formes i els colors elegits per a la fatxada ens recorden els lloms dels llibres, mostren el contingut de l’establiment i la múltiple oferta.

La cara de la llibreria Públics adquireix una personalitat pròpia i inconfusible en un entorn comercial i d’encontre ciutadà. El disseny i la il·luminació ens mostren tota la calidesa i atracció dels llibres. Estem davant d’un espai comercial de cultura, d’informació i d’actualitat, difícil de prescindir i impossible de substituir per la fredor de les pantalles.

Comparteix: